COVID-19 en catering

De zaak, uw onderneming, de scholen en het kantoor weer open. Het thuis werken verplaatst zich langzaam naar op het werk werken.
Gaan de opleidingen en cursussen weer voorzichtig door? Vergaderingen en meetings worden gepland. En u wilt een lunch of maaltijd aanbieden. Maar hoe doet u dat in een 1,5 metersamenleving door de corona? 

Onze maatregelen voor uw catering

Catering is in de hoofdzaak bezorging van eten bij u op locatie.  Dat maakt dat we samen tot een verantwoorde oplossing kunnen komen. 

Onze standaard maatregelen

  • Wij werken, zoals altijd, volgens de HACCP en voedselveiligheidsregels. 
  • We houden de regels in acht die de Rijksoverheid ons oplegd met betrekking tot de gezondheidsadviezen.
    • Bij bezorging houden wij 1,5 meter afstand
    • Personeel werkt niet bij verkoudheidsklachten
    • We schudden geen handen, wassen extra onze handen, etc.

Maatregelen bij buffetten en overwerkmaaltijden

  • Buffetten en overwerkmaaltijden leveren we aan als buffet waar men langs loopt, hierbij is het dus belangrijk dat men afstand van elkaar houdt.
  • Vooraan het buffet zetten wij een bordje met de volgende hygiëne- en gedragsregels (op verzoek kunnen wij het voor u aanpassen).
    1. Hanteer de gezondheidsadviezen van de Rijksoverheid (o.a. 20 seconden handen wassen) 
    2. Maximaal 3 personen per ronde om het eten op te scheppen
    3. Houdt hierbij minimaal 1,5 meter afstand
    4. Doe, vooraan het buffet, een wegwerphandschoen aan met de hand waar u het eten mee opschept
    5. Schep het eten op het bord
    6. Doe de handschoen binnenstebuiten uit en gooi in de prullenbak
    7. Eet smakelijk!

Maatregelen bij lunches

  • We kunnen de lunches per persoon in aparte cateringdozen verpakken. 
  • Bij een lunchbuffet of lunchbroodjes in een gezamenlijke doos kunnen we de maatregelen, zoals bij het buffet hanteren met wegwerphandschoentjes.

Let op: we berekenen een toeslag voor deze maatregelen van € 0,75 om lunch apart in één persoonsdozen te verpakken en € 0,35 per persoon voor wergwerphandschoentjes.

Uw maatregelen

Het nuttigen van het eten vindt plaats op uw locatie. Waardoor u verantwoordelijk bent voor de wijze waarop de maatregelen worden opgevolgd en gehandhaafd. Enkele tips: 

  • Deel de groep op in rondes
  • Laat bijvoorbeeld per ronde maximaal 3 personen langs het eten lopen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Zorg voor een hygiënische handenwasplaats (liefst niet vlakbij het eten in de buurt).
  • Zorg voor een ruime opstelling waar het eten gepakt wordt.
  • Zorg voor een afsluitbare prullenbak, die niet met de handen geopend hoeft te worden.
  • Zorg voor een ruime opstelling waar iedereen op minimaal 1,5 meter het eten kan nuttigen.
  • Zorg ervoor dat het opruimen, weggooien en wegzetten van eventueel afwas gefaseerd gaat.

 

Samen staan we sterk en kunnen we proberen om de dagelijkse gang van zaken weer op te pakken.

Regels volgens de Rijksoverheid tot en met 19 mei 2020:

  • Werkgerelateerde bijeenkomsten mogen doorgaan met maximaal 100 personen en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
    Het gaat daarbij om samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties.
  • Uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen kunnen doorgaan als er maximaal 30 personen bij elkaar zijn en er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
  • Bezorging (en afhalen) van eten blijft mogelijk.

Lunch of maaltijden bestellen

Wilt u een lunch of maaltijd bestellen met de extra hygiene maatregelen? Ga dan direct naar onze webshop.